Creditcards – lenen via een kaart

Je hebt ze in alle soorten en maten en in bijna iedere portemonnee vind je er eentje terug: een creditcard. In feite is een creditcard ook een vorm van lenen. Alleen bepaal je zelf wanneer je de lening afsluit en ook hoeveel je leent. Vanaf het moment dat je met je creditcard betaalt, zul je rente betalen over het afgenomen bedrag. Maar een creditcard is zo vanzelfsprekend, dat je daar vrijwel niet meer bij stil staat.

World Card Gold
Met de World Card Gold wordt de klassieke Visa Card bedoeld, de Gold-variant. Deze World Card Gold doet niet onder voor andere creditcards en biet de houder ervan een ruime maandelijkse bestedingslimiet. De World Card Gold is door de hele wereld te gebruiken, op ieder moment van de dag. De kaart is bijzonder geliefd vanwege haar gebruiksgemak en de geboden service.

Master Card Gold
De Master Card Gold gaat weer een stapje verder. Want deze creditcard is in het bijzonder geschikt voor mensen die iets meer verwachten van hun creditcard. Zo hoort er bij deze creditcard een hoog serviceniveau en is er ook een ruime maandelijks bestedingslimiet. Deze kaart is geliefd vanwege haar gebruiksgemak en de service die bij de kaart wordt aangeboden. Een prima kaart om internationaal gebruikt te worden.

American Express Classic Green Card
De American Express Classic Green Card biedt in principe dezelfde uitgebreide service als de KLM Flying Blue kaart, die speciaal door de KLM wordt uitgegeven in samenwerking met American Express. Maar deze dienst wordt wel tegen een iets lagere jaarbijdrage aangeboden. American Express hanteert voor deze kaart wel een inkomensgrens van 30.000 euro. De American Express Classic Green Card biedt geen mogelijkheden om geld te lenen.

American Express Platinum Card
Met haar Platimum Card bidet American Express een bijzonder uitgebreide creditcard, die vol zit met speciale privileges voor mensen die veel reizen. De American Express Gold Card wordt wel gezien als een zeer luxe, maar ook prijzige creditcard. De kaart heeft namelijk een inkomenseis van 70.000 euro en biedt geen leenfaciliteiten. Over het algemeen een bijzonder geschikte kaart voor mensen die er volop gebruik van maken.